Napisz do nas beza@bezacatering.pl 

Zupy

Aromatyczne, smaczne, zawsze z najwyższej jakości produktów, cieszą oko i podniebienie.

W naszym menu:

Barszcz czerwony z pasztecikiem lub uszkami
Bulion z naleśnikowymi kluseczkami

- Chłodnik litewski z jajkiem
- Chłodnik hiszpański gaspacho
- Chłodnik ogórkowy z serem feta
- Czosnkowa z grzanką serową
- Krem brokułowy ze wstążkami z wędzonego łososia
- Krem pomidorowy z kiełkami
- Krem serowy włoski
- Krem szparagowy z krewetkami
- Krem ziemniaczany z koperkiem
- Krem z cukinii z grzankami i świeżą bazylią
- Krem z dyni z prażonymi pestkami
- Krem z zielonego groszku z boczkiem
- Pikantna zupa z kurczakiem i warzywami
- Rosół wiejski z kluseczkami
- Staropolska zupa cebulowa z grzanką serową
- Staropolski żurek na białej kiełbasie
- Włoska warzywna zupa minestrone
- Zupa z leśnych grzybów z łazankami

Przekąski gorące

Na szybko i na ciepło. Pachnące grzyby, pyszny camembert pieczony z pomidorami.

Oraz:

Camembert pieczony z suszonymi pomidorami, czosnkiem i świeżą bazylią

- Pieczarki w białym winie z pietruszką

Dania z drobiu

Polski naturalny, zdrowy drób. Kaczka, kurczak, indyk. Smak i aromat.

Proponujemy:

Kaczka confit z karmelizowanymi jabłkami
Roladki z indyka w boczku,faszerowane pieczarkami

- Kotlet de Volaille
- Kurczak duszony w pomidorach
- Kurczak duszony w ziołach
- Kurczak pieczony z czosnkiem i cytryną
- Kurczak w curry
- Pierś kaczki w pomarańczach
- Pierś z kurczaka z ricottą i szpinakiem pieczona w folii
- Polędwiczki z kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami i cebulą

Dania z wieprzowiny

Wieprzowina tylko z polskiej wsi. Zdrowa i smaczna. Polecamy dla każdego.

W menu:

Polędwiczki wieprzowe duszone w sosie z leśnych grzybów
Wolno pieczony schab karkowy w ziołach i piwie

- Klopsiki w sosie pomidorowym
- Medaliony z polędwiczki wieprzowej z szałwią zawijane w boczek
- Pieczony schab karkowy faszerowany szpinakiem
- Pikantny gulasz z chili
- Polędwiczki wieprzowe duszone z leśnymi grzybami
- Polędwiczki wieprzowe pieczone w boczku z pomidorkami cherry
- Schab nadziewany morelą i pistacjami
- Schab pieczony w ziołach
- Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej przekładane boczkiem i cebulą
- Zapiekanka pasterska
- Żeberka schabowe duszone z owocami

Dania z wołowiny

Smaczna, świeża Polska wołowina. Nasza specjalność, musisz spróbować.

Proponujemy:

Kotleciki z mielonego mięsa wołowego w sosie miętowym
Staropolskie zrazy wołowe zawijane z ogórkiem i boczkiem w sosie z leśnych grzybów

- Sztuka mięs w sosie chrzanowym
- Wołowina duszona w czerwonym winie

Dania z cielęciny i jagnięciny

Wysokiej jakości cielęcina, smaczna i aromatyczna. Uczta dla smakosza.

Nasze propozycje:

Kotleciki cielęce z kardamonem i warzywami
Kotleciki jagnięce w sosie z suszonych pomidorów

- Zrazy cielęce z Mozzarellą

Dania z ryb

Zdrowe, zawsze świeże z produktów najwyższej jakości dania rybne.

Nasze menu:

Dorada zapiekana z jarzynami
Filet z łososia smażony na maśle koperkowym

- Karp smażony na maśle
- Kotleciki rybne w sosie pomidorowym
- Kotleciki z łososia w sosie koperkowym
- Pieczony dorsz z boczkiem i rozmarynem
- Pstrąg pieczony w ziołach z cytryną
- Roladki z soli w sosie maślano-cytrynowym
- Łosoś pieczony w foli z fasolką szparagową i Pesto
- Łosoś w pomidorach
- Łosoś pieczony z cytryną i rozmarynem

Dania z mleka i mąki

Tradycyjne, polskie dania mączne. Pierogi własnej roboty. Nutka włoska makarony.

Polecamy:

Lasagne ze szpinakiem i serem pleśniowym
Pierogi z mięsem i skwarkami

- Pierogi ruskie z kwaśną śmietaną
- Pierogi ze szpinakiem
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Pierogi z owocami (sezonowo)
- Spaghetti z mięsnymi klopsikami w sosie pomidorowym z bazylią i parmezanem

Dania z warzyw

Zdrowe zielone, bogate w witaminy. Z pysznymi dodatkami.

Proponujrmy:

Piramidki warzywne zapiekane z Mozzarellą
Brokuły zapiekane z anchois i żółtym serem

- Brukselka duszona w śmietanie
- Bób z cebulą i boczkiem
- Buraczki duszone z jabłkiem
- Cukinia faszerowana pomidorkami cherry ze świeżą bazylią i Mozzarellą
- Duszone warzywa po włosku
- Gołąbki ze szpinakiem
- Gniazdka ziemniaczane faszerowane warzywami
- Gniazdka ziemniaczane ze szpinakiem i bryndzą
- Fasolka po bretońsku
- Fasolka szparagowa i marchew duszona z cebulką, czosnkiem i pomidorami
- Kapusta duszona
- Mix nadziewanych warzyw (cukinia, pomidory, papryka, cebula ) zapieczone z parmezanem Musaka z cukinią, bakłażanami i bazylią
- Papryka faszerowana
- Pieczone pomidory faszerowane warzywami
- Pieczona sałata rzymska z ziołami
- Piramidki warzywne zapiekane pod Mozzarellą
- Warzywa z wody z płatkami parmezanu i świeżą bazylią
- Zapiekanka z fasolki szparagowej

Dodatki

Do mięs, ryb, warzyw. Pyszne dodatki.

W menu:

Kasza pęczak z sosem pieczarkowym
Kopytka z bekonem i zieloną pietruszką

- Puree ziemniaczane
- Ryż kolorowy
- Ryż z groszkiem i kolorową papryką
- Ziemniaki z wody z koperkiem i masłem
- Ziemniaki zapiekane z ziołami